هیتر استریر چیست؟ کاربرد و نحوه کار با هیتر استریر
هیتر استریر از تجهیزات آزمایشگاهی محسوب میشود که جهت همگن کردن، مخلوط کردن و حرارت دادن به مایعاتی کمحجم مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه در بسیاری از آزمایشگاههای شیمی، زیست شناسی، مهندسی و…دیده میشود. وظیفه اصلی هیتر استریر گرم کردن و حرارت دادن تدریجی و متداول به مایعات و مواد آزمایشگاهی مورد آزمایش است؛ اما در اکثر مواقع هیتر استریر را با همزن مغناطیسی ترکیب میکنند تا هات پلیت مگنت تولید کنند. اگر میخواهید با هیتر استریر یا کاربرد و نحوه کار با هات پلیت مگنت آشنا شوید تا پایان با این مطلب از فروشگاه شیمیبیو همراه باشید.
هیتر استریر جز چه دستهای از تجهیزات آزمایشگاهی است؟
درواقع هیتر استریر نیز نوعی پلیت منگنت است. برای انجام آزمایش باید میان هیتر آزمایشگاهی و مواد قابل احتراق یک صافی قرار گیرد. لازم به ذکر است بنا بر امنیت بهتر است محل قرارگیری هیتر آزمایشگاهی در مکانی نزدیک و در دسترس کودکان و افراد متفرقه نباشد. دمای لازم جهت عملکرد هیتر استریر بین ۱۰۰ تا ۷۵۰ درجه سانتی گراد است و برق مورد نیاز برای هیتر آزمایشگاهی بین ۱۲۰ و ۴۸۰ ولت خواهد بود. هیتر استریر در زمان آزمایش با همزن مغناطیسی ترکیب شده و برای هم زدن و حرارتدهی به محلول و مواد آزمایشگاهی کاربرد دارد. همچنین عملکرد هیتر استریر نیز مانند هات پلیت آزمایشگاهی است.
ساختار هیتر استریر به چه گونه است؟
به طور کلی استریر از دو قسمت اصلی همزن و گرمکن تشکیل شده که بهواسطه دو بخش هیتر و استریر قابل تنظیم است. در نمونههای پیشرفته این دستگاه میتوان نمایشگر آل سی دی مشاهده کرد که به این نوع استریر دیجیتال گفته میشود. همچنین در برخی از دستگاههای استریر که نیازمند گرمایش مایع است؛ امکان حرارت دهی همزمان نیز وجود دارد که به آن هیتر استریر گفته خواهد شد.
همزنهای مغناطیسی یا استریر دارای یک صفحه داغ جهت گرمایش مایع هستند که به آن دستگاه هیتر استریر گفته میشود. گرمای موجود در این صفحه توسط انرژی الکتریکی تأمین خواهد شد. صفحه آن نیز با یک لایه تفلون پوشیده شده که میتواند قطرهای مختلف داشته باشد که معمولا قطر آن ۱۵ سانتی متری است. هیتر استریر دارای سه نوع پیچ تنظیم کننده نیز است که از پیچ ترمو جهت تنظیم درجه حرارت تولیدی، از پیچ تایمر برای تنظیم مدتزمان گرم کردن نمونه و پیچ سرعت همزن جهت تنظیم سرعت همزن مغناطیسی استفاده خواهد شد.
هیتر در چه مدلهایی در آزمایشگاه وجود دارند؟
هیتر استریر در چهار نوع اصلی در بازار عرضه و در آزمایشگاهها مورد استفاده قرار میگیرند. در ادامه قصد داریم هر یک از این مدلها را بهاختصار توضیح دهیم:
هیتر آزمایشگاهی استیرر
به این سبک از هیتر گرمکن آزمایشگاهی نیز گفته میشود. در این سبک از هیتر آهن ربای موتوری و میله همزن وجود دارد. از این هیتر معمولا جهت گرم کردن یکنواخت و هم زدن خودکار استفاده میشود. همچنین این هیتر قابل تنظیم بوده و پیچهای متفاوتی را دارا است. پیچ ترمو موجود در این هیتر جهت تنظیم کردن درجه حرارت، تایمری برای تنظیم مدت زمان گرم کردن نمونه ازمایشی، پیچ سرعت نیز وجود دارد که برای تنظیم سرعت همزن مغناطیسی وجود دارد. پیشنهاد میکنیم با کلیک بر روی لینک درج شده راهنمای انتخاب هیتر استیرر را مطالعه کنید.
هیتر آزمایشگاهی صنعتی
عمده هیترها در زمینههای متنوع صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد. محدوده اندازه این هیترها ما بین ۲ تا ۳۰۰ سانتیمتر مربع است. دمای معمول برای این هیتر آزمایشگاهی بین ۱۰۰ الی ۷۰۰ سانتیگراداست و وزن اکثر آنها از ۶۰ کیلوگرم بیشتر خواهد بود. از کاربردهای هیتر آزمایشگاهی صنعتی میتوان به قابلیت لحیم کردن اجزا به داخل صفحات مدار و حذف لحیم آنها اشاره کرد.
هیتر آزمایشگاهی با پوشش خاص
هیتر با پوشش خاص در صنعت معدن گذاری و بخشهای مربوط به آن جهت گرم کردن مواد شیمیایی کاربرد دارد و در برابر خوردگی بسیار مقاوم است.
هیتر آزمایشگاهی منتل
دمای مورد نیاز برای هیتر آزمایشگاهی منتل نیز ما بین ۱۰۰ تا ۷۵۰ است. هیتر منتل دارای مدلهای متنوعی بوده که حالت آنالوگ آن ۱۰۰۰ میلیمتر ظرفیت دارد. همچنین کنترل دما در این هیتر بهواسطه پی دی ای اندازهگیری میشود.
کاربرد و نحوه کار با هیتر استریر
بهمنظور گرم کردن نمونههای آزمایشگاهی با کمک دستگاه هیتر استریر از دو روش استفاده میشود که در ادامه با یکدیگر بررسی خواهیم کرد:
روش معلق سازی
در این روش بدون هیچ تماسی بین هیتر استریر و ماده آزمایشگاهی کرم کردن صورت میگیرد. روش کار به این شکل که ظرف شیشهای که شامل محلول است را در بالای صفحه هیتر ولی بدون هیچ تماسی بهصورت معلق قرار میدهند. در این روش ابتدا دمای ظرف حاوی محلول کاهشیافته سپس دمای محلول را افزایش میدهند.
روش سر پا کردن ورق قلع
در روش برپا کردن ورق قلع نیز بعد از قرار گرفتن ظرف حاوی محلول برروی هیتر، دور ظرف و هیتر را با ورقهای از جنس فلز قلع میپوشاندن. پس از آن نیز با گذشت زمان محلول بهتدریج گرم میشود. این روش مناسب برای گرم کردن محلولیهای است که داخل شیشههایی با دمای بالا قرار میگیرند.
منظور از هات پلیت مگنت چیست؟
هات پلیت یکی از تجهیزات آزمایشگاهی است که کار اصلی آن گرم کردن و حرارت دادن آهسته به مایعات آزمایشگاهی است. هات پلیتها را بهصورت ترکیبی با همزن مغناطیسی میسازند که به آن هات پلیت مگنت نیز گفته میشود. هات پلیت مگنتها توانایی هم زدن و حرارت دادن به محلولها و مواد. آزمایشگاهی با همزمانی است. این دستگاه در مدلهای انالوگ، دیجیتال، تک خانه و چند خانه به بازار عرضه میشود.
کاربرد و نحوه کار با هات پلیت مگنت
به طور کلی دو روش جهت گرم کردن و کار با هات پلیت مگنت وجود دارد که در ادامه بررسی خواهیم کرد:
گرم کردن به روش معلق سازی
بهواسطه روش معلق سازی؛ محلول بهصورت تماس غیرمستقیم با دستگاه گرم خواهد شد. به شکلی که ظروف شیشهای بهصورت معلق بالای صفحات اجاق بدون هیچگونه تماس با آن صورت میگیرد. با کمک این روش دمای ظرف ابتدا افزایش یافته و سپس موجب گرم شدن و بالا رفتن دمای نمونه آزمایشی میشود. این روش عموما برای آزمایشهایی استفاده میشود که نباید به نقطهجوش برسند.
گرم کردن به روش سر پا کردن ورق قلع
در این روش با گرم کردن نمونه ابتدا ظرف شیشهای را برروی صفحه هات پلیت مگنت قرار میدهند؛ سپس با کمک ورق قلعی بخش بالایی ظرف تا پایین سطح دستگاه پوشانده شده به گونهای که علاوه بر ظرف بیشتر قسمتهای دستگاه پوشانده شود که به این ترتیب دمای نمونه بهتدریج افزایش پیدا میکند.
کلام آخر
هیتر استریر از جمله تجهیزات و دستگاه های آزمایشگاهی است که در علوم گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد. از این دستگاه جهت گرم کردن، حرارت دادن و همگن کردن محلولها استفاده میکنند. در فروشگاه شیمیبیو این امکان برای شما مخاطبین عزیز فراهم شده تا اگر قصد خرید هیتر استیرر را دارید، بتوانید با کلیک بر روی لینک درج شده بتوانید مدلها بسیار متنوع موجود در فروشگاه شیمیبیو را مشاهده کرده و برای خرید اینترنتی هیتر استیرر مورد نظر خود اقدام کنید.
کاربردی بود سپاس